Szkolenie (25.10.2016) – Skracanie łańcucha żywnościowego w ramach proekologicznej hodowli gęsi – 25.10.2016

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie

zaprasza

pracowników restauracji, przetwórców i przedsiębiorców na jednodniowe zajęcia warsztatowe w ramach projektu pn.

Skracanie łańcucha żywnościowego w ramach proekologicznej hodowli gęsi”,

które odbędzie się

25 października 2016 roku w Minikowie 

w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie

 

Program szkolenia:

09:00 – 09:15  Otwarcie szkolenia, omówienie programu – Aleksandra Gajos KPODR w Minikowie

09:15 – 10:15  Czym jest SIR oraz „Współpraca” – cele działania i warunki uzyskania wsparcia – Marek Nowacki KPODR w Minikowie

10:15 – 10:45  Rozbiór tuszki gęsi, luzowanie tuszki – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj” w Sopocie

10:45 – 13:00  Przygotowanie produktów przetworzonych na bazie gęsiny. Wędzenie produktów przetworzonych – wędzenie na gorąco lub na zimno – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj” w Sopocie

13:00 – 13:30  Przerwa kawowa + poczęstunek z przygotowanych przez uczestników potraw

13:30 – 16:00  Możliwości wykorzystania wywarów z mięsa gęsiego na potrawy – Artur Moroz szef Restauracji & Pub „Bulaj” w Sopocie

 

Uwaga: liczba miejsc ograniczona.
Zgłoszenia przyjmujemy do 20 października 2016 roku
tel.: 506 392 900

pasek

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie.”
Projekt realizowany przez Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie.
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach pomocy technicznej
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
– Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Skip to content