WARSZTATY SEROWARSKIE

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie

zaprasza na

WARSZTATY SEROWARSKIE

Realizowane w ramach operacji „Mistrz serowarstwa”

Część 4. Sery podpuszczkowe świeże i dojrzewające

Celem operacji jest podniesienie poziomu wiedzy z zakresu serowarstwa wśród rolników produkujących i sprzedających produkty mleczne na lokalnym rynku oraz wymiana wiedzy i doświadczeń, identyfikacja bieżących problemów z zakresu serowarstwa oraz poszukiwanie możliwości ich rozwiązania.

Data: 24 października 2023 r. 10:00 – 15:00

Miejsce: Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie

Prowadzący: Sylwester Wańczyk

Program:

10:00 Przywitanie uczestników

10:15-11:00 Doskonalenie warsztatu przy produkcji serów podpuszczkowych.

11:00-15:00 Blok warsztatowy (w trakcie przerwa kawowa ok. 35 min.)

Praktyczna nauka wytwarzania serów typu Gouda oraz świeżego sera podpuszczkowego.

15:00 Obiad

Osoby zainteresowane szkoleniem proszone są o wypełnienie karty zgłoszeniowej i dostarczenie jej (pocztą, e-mail, osobiście) pod adres: Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego, 89-122 Minikowo k. Nakła nad Notecią, z dopiskiem „Mistrz serowarstwa” lub na e-mail beata.chelminiak@kpodr.pl w terminie do 18.10.2023 r.

Liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Informacji udziela: Wioleta Lorenc, wioleta.lorenc@kpodr.pl, 52/386 72 39

Karta zgłoszeniowa

Skip to content