Konkurs na najlepszy ser w regionie – ArcySer
Konkurs na najlepszy ser w regionie ArcySer
22 września 2024 r.
Jury w składzie:
Przewodniczący: Marek Szołtysik
Zastępca przewodniczącego: Sylwester Wańczyk
Członek Jury: Marek Stelmaszuk
Członek Jury: Eugeniusz Mientkiewicz
Członek Jury: Bartosz Wilczyński
Podczas Konkursu Jury Konkursowe oceniło propozycje prac konkursowych w oparciu o kryteria określone w § 7 REGULAMINU KONKURSU NA NAJLEPSZY SER W REGIONIE PN. „ArcySer” i tym samym wyłoniło najlepszych uczestników konkursu:
NAGRODA SPECJALNA
za ser Groseran kozi, Groser Monika Lasoń
NAGRODA GŁÓWNA w kat. I – sery dojrzewające twarde i półtwarde
za ser Ser KUCHARSKI, Serowarnia Kuchary
NAGRODA GŁÓWNA w kat. II – sery dojrzewające miękkie i półmiękkie w tym pleśniowe
za ser Ser Kozi Blue’s, Groser Monika Lasoń
NAGRODA GŁÓWNA kat. III – sery świeże
za Twaróg wiejski,Rarytasy od Zawiasy
NAGRODA GŁÓWNA kat. IV – sery parzone (pasta filata) i smażone
za Oscypek kozi duży, Sery kozie z Doliny Łąk
WYRÓŻNIENIE w kat. I – sery dojrzewające twarde i półtwarde
za ser owczy Franek, Farma Seronada Grzegorz Junatowski
WYRÓŻNIENIE w kat. II – sery dojrzewające miękkie i półmiękkie w tym pleśniowe
za ser Owczy Fermin, Malinowy Chruśniak
WYRÓŻNIENIE w kat. III – sery świeże
za ser Pabianicki przysmak, SERce_na_talerzu
WYRÓŻNIENIE kat. IV – sery parzone (pasta filata) i smażone
Za ser Gruzinek, Serowarnia Danusi
fot. Marzena Zwiewka, Jarosław Domiński