Konkurs na najlepszy ser w regionie – ArcySer

Konkurs na najlepszy ser w regionie ArcySer

22 września 2024 r.

Jury w składzie:

Przewodniczący: Marek Szołtysik
Zastępca przewodniczącego: Sylwester Wańczyk
Członek Jury: Marek Stelmaszuk
Członek Jury: Eugeniusz Mientkiewicz
Członek Jury: Bartosz Wilczyński

Podczas Konkursu Jury Konkursowe oceniło propozycje prac konkursowych w oparciu o kryteria określone w § 7 REGULAMINU KONKURSU NA NAJLEPSZY SER W REGIONIE PN. „ArcySer” i tym samym wyłoniło najlepszych uczestników konkursu:

NAGRODA SPECJALNA
za ser Groseran kozi, Groser Monika Lasoń

NAGRODA GŁÓWNA w kat. I – sery dojrzewające twarde i półtwarde
za ser Ser KUCHARSKI, Serowarnia Kuchary

NAGRODA GŁÓWNA w kat. II – sery dojrzewające miękkie i półmiękkie w tym pleśniowe
za ser Ser Kozi Blue’s, Groser Monika Lasoń

NAGRODA GŁÓWNA kat. III – sery świeże
za Twaróg wiejski,Rarytasy od Zawiasy

NAGRODA GŁÓWNA kat. IV – sery parzone (pasta filata) i smażone
za Oscypek kozi duży,  Sery kozie z Doliny Łąk

WYRÓŻNIENIE w kat. I – sery dojrzewające twarde i półtwarde
za ser owczy Franek, Farma Seronada Grzegorz Junatowski

WYRÓŻNIENIE w kat. II – sery dojrzewające miękkie i półmiękkie w tym pleśniowe
za ser Owczy Fermin,  Malinowy Chruśniak

WYRÓŻNIENIE w kat. III – sery świeże
za ser Pabianicki przysmak, SERce_na_talerzu

WYRÓŻNIENIE kat. IV – sery parzone (pasta filata) i smażone
Za ser Gruzinek, Serowarnia Danusi

fot. Marzena Zwiewka, Jarosław Domiński

Skip to content